12:38 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 500
  Pratite nas

  Ruska petrohemijska industrija ima ogroman potencijal za rast ne samo u zemlji, nego postoji mogućnost da zauzme nišu i na globalnom tržištu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

  „Naši proizvođači su u stanju ne samo da zadovolje potrebe za kvalitetnim proizvodima u zemlji, nego i da zauzmu značajnije pozicije na globalnom tržištu, za šta imamo sve mogućnosti“, poručio je ruski predsednik.

  Prema rečima Putina, petrohemijska industrija u Rusiji pokazuje dobre rezultate, i on se nada da će broj perspektivnih projekata u toj sferi rasti.

  „Poslednjih godina petrohemijska industrija pokazuje dobre, sigurne rezultate, puštaju se u rad novi savremeni proizvodni pogoni, obim proizvodnje se povećava, postepeno se smanjuje zavisnost od uvoza“, objasnio je Putin.

  On je dodao da će potražnja za naftom u svetu rasti za samo jedan odsto u narednih pet godina, a zatim će biti u padu.

  „Očekivana prosečna godišnja stopa rasta potražnje za petrohemijskim proizvodima u svetu je negde ispod četiti procenta. U narednih pet godina potražnja za naftom će biti jedan odsto, a nakon toga  će doći do pada, na 0,1 odsto“, rekao je ruski lider na sastanku o strateškom razvoju petrohemijske industrije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Petrohemija, Rusija, Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga