03:54 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  1520
  Pratite nas

  Otvaranje vojne baze Rusije u Nagorno-Karabahu pomoglo bi da se ojača bezbednost i stabilnost u ovom području, rekao je za Sputnjik savetnik predsednika za spoljne poslove nepriznate republike David Babajan.

  „Kao ekspert, građanin i političar ove zemlje smatram da bi bilo vrlo dobro da imamo rusku bazu. Sudite sami. Rusija ima jako moćan geopolitički potencijal. Šta ako Turska počne da podstiče Azerbejdžan na agresiju? A šta ako militanti izmaknu kontroli Turske i odluče da ovde nešto naprave? U tom slučaju oni mogu specijalno pokušati da zadaju udarac imidžu Rusije, ne govoreći o tome da nas stave u vrlo težak položaj sa stanovišta bezbednosti“, izjavio je Babajan.

  U vezi s tim, dodaje on, instalacija ruske vojne baze u Karabahu bio bi dobar potez.

  „U svakom slučaju, to bi u velikoj meri ojačalo bezbednost i stabilnost ovde, pri tome u dugoročnoj perspektivi“, ukazao je političar.

  Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Ruski mirovnjaci nadgledaju poštovanje primirja.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  Rusija, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga