10:41 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 560
  Pratite nas

  Borbeni dronovi koncerna „Kalašnjikov“ dobro su se pokazali u borbama u Siriji i Ministarstvo odbrane Rusije će nastaviti da ih koristi, rekao je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.

  „Dronovi 'Kalašnjikov' učestvovali su u borbama u Siriji, gde su se veoma dobro pokazali i Ministarstvo odbrane Rusije će ih sa zadovoljstvom kupiti i to ne samo dronove za izviđanje, već i za borbu“, rekao je Čemezov.
  Naglasio je da su, uprkos njihovoj kompaktnosti i manjoj snazi u poređenju sa velikim dronovima, pokazali veliku efikasnost.
  Čemezov je dodao da se udarni dron „Korsar“, koji je razvio „Rosteh“, trenutno nalazi u fazi ispitivanja.
  Kompanija „Zala“, koja je lider u koncernu „Kalašnjikov“ u razvoju bespilotnih letelica, ima dva borbena proizvoda: udarnu bespilotnu letelicu-kamikaza „Zala-KIB“ i njenu savremeniju varijantu - „Zala Lancet“. Ovaj dron ima izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat. Sposoban je da izvodi napade u vazduhu, na kopnu i u vodi bez stvaranja kopnene ili morske infrastrukture.
  Podsetimo, u junu 2019. godine objavljeno je da je koncern „Kalašnjikov“ napravio prvi u Rusiji leteći kamikaza-dron „Zala Lancet“.
  Tagovi:
  Ministarstvo odbrane Rusije, Rusija, Kalašnjikov, dron
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga