09:13 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 522
  Pratite nas

  U gradu Jejsk u Krasnodarskom kraju, u Centru za borbenu spremnost i prekvalifikaciju letačkog osoblja pomorske avijacije, otvoren je najnoviji specijalni kompleks za obuku pilota za različite tipove letelica.

  U pogledu tehničkih mogućnosti, kompleks omogućava značajno poboljšanje kvaliteta stručne obuke i kvalifikacija u sistemu dodatnog stručnog obrazovanja za letačko i inženjersko osoblje.

  Kompleks simulatora ima šest specijalizovanih klasa, koje uključuju simulatore za helikoptere Ka-27M, Ka-29 i Ka-52K, kao i složeni simulator za višenamenski lovac Su-30SM. Karakteristično za simulator Su-30SM je upotreba veštačke inteligencije za formiranje spoljnog vizuelnog okruženja za rešavanje zadataka povezanih sa pilotiranjem i borbenom upotrebom aviona u punom opsegu nadmorskih visina i brzina.

  Visokotehnološki simulatori za avione i helikoptere omogućiće da se što realnije razradi čitav niz letačkih misija, uključujući protivpodmorničke misije, kako bi se uvežbalo korišćenje vazduhoplovnog naoružanja, simulirajući eventualne kvarove vazduhoplovne opreme, vremenske i taktičke uslove.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  helikopteri, avioni, Rusija, Su-30SM, Ka-52K, Ka-29, helikopter Ka-27M, simulatori, piloti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga