22:40 25 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 131
  Pratite nas

  Pandemija je predstavljala teško iskušenje za ceo svet i dovela je do preispitivanja ključnih principa društvene komunikacije, uključujući odnos države i građanina, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima Saveta za razvoj civilnog društva i ljudskih prava.

  Putin je primetio da Savet, kao i druge organizacije za zaštitu ljudskih prava u zemlji, doprinosi zaštiti prava i sloboda građana.  

  „Pandemija je postala teško iskušenje za našu zemlju, pa i za ceo svet. Podstakla nas je da analiziramo, pa čak i preispitamo mnoge ključne principe socijalne komunikacije, odnosa između države i građanina. To je takođe dobilo novu dimenziju“, istakao je Putin.

  Podsetio je da su se u borbi protiv zajedničke pretnje ujedinili predstavnici gotovo svih nivoa vlasti, volonteri, neprofitne organizacije, hiljade brižnih i odgovornih građana. Pri tome, ljudi nisu bili samo spremni da učestvuju u zajedničkom radu, već su počeli da iznose nove zahteve državi, posebno u ostvarivanju prava u zdravstvu, obrazovanju i očuvanju ličnih podataka.

  Prema rečima predsednika, od strane države važno je „jasno shvatanje onoga što se dešava i šta je potrebno“, kao i profesionalna stručnost. On je istakao da je Savet već mnogo učinio u tom pravcu, uključujući i predstavljanje izveštaja o iskustvu epidemije sa stanovišta očuvanja prava i sloboda građana.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pandemija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga