07:55 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 210
  Pratite nas

  Rezoluciju koju je usvojila Generalna skupština UN o „militarizaciji“ Krima podržala je samo trećina država-članica, ovaj dokument je kontraproduktivan i politizovan, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu.

  „Generalna skupština UN je na plenarnom zasedanju 7. decembra usvojila kontraproduktivnu i politizovanu rezoluciju koju je uvela Ukrajina o problemima militarizacije Republike Krim i grada Sevastopolja, kao i Crnog i Azovskog mora. Inicijativu je, kao i u prethodne dve godine, podržala samo trećina država-članica. Ovakva situacija jasno pokazuje da se veći deo međunarodne zajednice ne slaže sa iskrivljenom slikom sveta koju nameću kijevske vlasti“, rekla je Zaharova.

  Usvojena rezolucija u potpunosti je izgrađena na iskrivljavanju činjenica, na neosnovanim optužbama protiv Rusije, naglasila je ona.

  Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  rezolucija, UN, Krim, Ukrajina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga