13:00 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12232
  Pratite nas

  Televizija „Zvezda“ prvi put je predstavila spoljni izgled ruske interkontinentalne balističke hipersonične rakete „Avangard“.

  Televizija podseća da su domaće rakete krajem 20. veka dostigle visok nivo pouzdanosti i borbene efikasnosti. Usled višegodišnjeg razvoja date oblasti, najnoviji raketni kompleks sa raketom „Avangard“ predat je vojsci prošle godine.

  Raketa je uživo predstavljena u jednoj od sala Vojne akademije "Petar Veliki" kao model za proučavanje najnovijih raketnih tehnologija. Međutim, u sali se ne nalazi samo ona, već je blizu nje raspoređeno još nekoliko ruskih raketa, ali je upravo „Avangard“ taj koji se izdvaja u odnosu na druge.

  „Jedinstvenost te klase je u tome što svi prisutni primerci imaju proreze na svojim površinama. Pitomac koji dolazi u tu sali da sluša ne samo da proučava teorijski deo, već i u praksi zatim može stvarno da pogleda i oseti to o čemu uči. Odnosno, stupajući već u trupe, on vizuelno zna gde šta može naći, čemu može da pristupi i šta da pokuša“, izjavio je šef akademije, general, major Leonid Miholap.

  S tim u vezi, on je naglasio da na akademiji mogu da studiraju isključivo državljani Rusije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  raketa, raketni sistem "Avangard"
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga