17:05 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 750
  Pratite nas

  Ruska Tihookeanska flota će u periodu od 2024-2028. godine dobiti šest korveta projekta 20380 i 20385, koje će imati mogućnost da nose hipersonične rakete „Cirkon“.

   „U okviru realizacije državne odbrambene narudžbe GOZ-2021 Ministarstvo odbrane Rusije sklopilo je sporazum sa javnim akcionarskim društvom 'Amursko brodogradilište' o isporuci serije korveta projekta 20380 i 20385“, navodi se u saopštenju pres-službe Ministarstva.

  Kako je precizirano, dve korvete će biti napravljene prema projektu 20380, a četiri prema projektu 20385.

  „U pogledu niza tehničkih karakteristika i sastavu naoružanja, korvetama koje se danas grade nema ravnih u svetu, i imaju veliki potencijal za modernizaciju. To su savremeni brodovi, opremljeni najnovijim radarom MFRLK, perspektivnim protivvazdušnim raketnim sistemom 'Redut', savremenim protivbrodskim sistemom 'Uran', protivpodmorničkim sistemom 'Paket-NK' i univerzalnim lansirnim sistemima koji su u stanju da nose rakete 'Cirkon'“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

  Ističe se da će korvete povećati efikasnost otkrivanja i uništavanja podmornica, brodova, protivničkih plovila, kao i efikasnost zaštite vojno-pomorske baze, obale i pomorskih komunikacija.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Cirkon, korveta, mornarica, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga