05:40 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 971
  Pratite nas

  Najefikasnije sredstvo za osiguravanje nezavisnosti u informacionoj sferi predstavlja razvoj sopstvenih internet platformi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj godišnjoj konferenciji za medije.

  Odgovarajući na pitanja novinara nakon godišnje konferencije za medije, šef države je istakao potrebu za razvojem internet platformi u Rusiji.

  „To je najispravnije sredstvo nezavisnosti u ovoj informacionoj sferi. Informaciona nezavisnost je nemoguća ako zavisimo od tuđih platformi“, istakao je ruski predsednik.

  „Gde je to moguće? Tamo pritisnu dugme i sve zatvore i to je to. To se dešava, mi to vidimo svojim očima“, istakao je Putin.

  Predsednik smatra da je moguće na državnom nivou reagovati na takve slučajeve.

  „I Ministarstvo spoljnih poslova to i radi. Ali koliko je efikasno ili neefikasno?“, upitao je šef države.

  On je dodao da su ruske vlasti „dužne i da će na to skretati pažnju partnerima koji su posebno zabrinuti zbog ljudskih prava i slobode širenja informacija“.

  „Ali najvažniji način da se osigura nezavisnost u ovoj oblasti, u informacionom prostoru je da sami razvijamo tehnološke i tehničke mogućnosti. Tako ćemo i raditi“, zaključio je Putin.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je godišnju konferenciju za štampu na kojoj je odgovorio na više desetina pitanja novinara vezanih za situaciju u zemlji, ali i u svetu. 

   

   

  Tagovi:
  internet, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga