01:43 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 170
  Pratite nas

  Zločini i represije nad sovjetskim narodom nikada neće biti  zaboravljeni, važno je suprostaviti se svakom pokušaju revidiranja istorije, uključujući i narušavanje uloge sovjetskih specijalnih službi u njoj, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Naš zajednički zadatak je da se suprotstavimo svakom pokušaju prekrajanja istorije, uključujući prećutkivanje ili narušavanje uloge domaćih specijalnih službi u porazu nacizma, uopšte u u osiguravanju nacionalne bezbednosti zemlje, kao i nacionalnih interesa naše zemlje“, izjavio je šef države, obraćajući se pripadnicima ruske Spoljne obaveštajne službe, koja danas obeležava sto godina postojanja.

  Prema njegovim rečima, Rusija pamti zločine vršene nad narodom SSSR-a.

  „Da, pamtimo i, naravno, nikada nećemo zaboraviti tragične stranice 20. veka. Nikada nećemo zaboraviti lekcije iz prošlosti, zločine i represije nad sopstvenim narodom“, istakao je predsednik.

  Međutim, kako je rekao, „takođe je sigurno i to da je efikasan rad pripadnika obaveštajnih službi, koji služi zakonu i nacionalnim interesima, uvek bio i biće izuzetno važan za Rusiju“.

  „To je jedna od najvažnijih garancija suverenog, demokratskog, nezavisnog razvoja našeg multinacionalnog društva, kao i njegove stabilnosti pred bilo kojim izazovima“, naglasio je ruski lider.

  Putin je dodao da se „u godini 75. godišnjice Velike Pobede, klanjamo pred sećanjem na sve koji su vodili borce u napad, u jedinicima formiranih od obaveštajaca“.

  „Klanjamo se pred onima koji su se na prvoj liniji fronta borili u najužarenijim tačkama sukoba, braneći Moskvu, Lenjingrad, Staljingrad, boreći se kod Kurska i na drugim najvažnijim frontovima Drugog svetskog rata. Takođe se klanjamo pred onima koji su formirali partizanske odrede i izvršavali odgovorne zadatke u pozadini, eliminisali špijune, izdajnike i diverzante“, rekao je on.

  Putin je danas posetio sedište Spoljnoobaveštajne službe i čestitao pripadnicima organa bezbednosti profesionalni praznik koji se danas obeležava u Rusiji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  revidiranje, specijalne službe, uloga, narušavanje, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga