22:22 22 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1146
  Pratite nas

  Kombinacija vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ i „Astra Zeneka“ obezbediće fleksibilnost programa vakcinacije, izjavio je izvršni direktor anglo-švedske kompanije „Astra Zeneka“ Paskal Sorio.

  „Želeo bih da čestitam ruskim naučnicima Instituta ‘Gamaleja’, kao i Ruskom fondu za direktne investicije na razvoju prve vakcine na svetu protiv kovida 19, koja je u poslednje vreme pokazala ne samo imunološki odgovor, već i efikasnost i zaštitu od hospitalizacije“, rekao je Sorio tokom video-konferencije povodom potpisivanja memoranduma o saradnji.

  Prema njegovim rečima, „Astra Zeneka“ ima dugoročnu saradnju sa Rusijom, a odluka o prenošenju tehnologija kompanije u „R Farm“ povećaće tehnološki potencijal Rusije.

  „Važni su napori na kombinovanju različitih vakcina, to će omogućiti fleksibilnost u programu vakcinacije, omogućiti lekarima, medicinskim sestrama da vakcinišu pacijente vakcinama koje žele, odnosno mogu da kombinuju vakcine, poboljšaju imunitet, efikasnost kombinovanjem dve vrste vakcina. Zbog toga će saradnja između Centra ‘Gamaleja’ i naše vakcine biti od koristi“, istakao je direktor „Astra Zeneke“.

  Takođe je rekao da su strane započele planiranje programa u koji će ući nekoliko zemalja.

  „Spremni smo da iskoristimo kliničke mogućnosti Rusije. Ovo je odlična saradnja. Ovo će biti jedinstvena saradnja na svetu između dva proizvođača vakcina i nadam se da će nam to omogućiti bolju zaštitu. Takođe mislim da će podstaći slične kombinacije širom sveta... Želeo bih još jednom da istaknem snagu ruskih naučnika i odličan rad Instituta ‘Gamaleja’“, rekao je Sorio.

  Ranije su Naučno-istraživački centar „Gamaleja“, kompanija „Astra Zeneka“, Ruski fond za direktne investicije i ruska kompanija „R Farm“ potpisali memorandum o saradnji u borbi protiv virusa korona.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vakcinacija, Sputnjik V, vakcina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga