20:29 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 220
  Pratite nas

  Ministarstvo inostranih poslova Rusije poklonilo je novinarima pletene bele kape na kojima je prikazana visoka zgrada Ministarstva za „zaštitu od infodemije“.

  Pored zimskih kapica, novinari su na poklon dobili i vrećicu sa natpisom „čuvajte glavu“. U pojašnjenju uz poklon je navedeno da su kape napravljene po specijalnom nalogu Ministarstva.

  Ruski MIP preporučuje da se kape koriste pri lečenju „akutnih dezinformacija, za eliminisanje posledica medijskih virusa i prevenciju širenja fejk-njuza“. Kape treba primenjivati, odnosno navući na oči i uši, prilikom otkrivanja antiruske propagande u medijima.

  Benefiti i nuspojave

  Istovremeno, Ministarstvo obećava efikasno „infofarmakološko dejstvo“, jačanje kritičkog mišljenja i provere činjenica, kao i rast antitela na fejkove.

  Kao kontraindikacije navedeni su rusofobija i „NATO mozga“. Ministarstvo upozorava da zimske kapice treba primenjivati oprezno. Među neželjenim efektima navedeni su „vrtoglavica od uspeha i indiviualna nepodnošljivost Ministarstva spoljnih poslova“.

  Preporučeno je korišćenje novogodišnjeg poklona prilikom gledanja brifinga portparolke Ministarstva inostranih poslova Marije Zaharove. Ruski spoljnopolitički resor je obećao da se na taj način efekat povećava.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pokloni, novinari, MIP Rusije, kapa, dezinformacija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga