13:04 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 260
  Pratite nas

  Pandemija virusa korona ne menja program razvoja zemlje, kvalitetno neprekidno kretanje napred je od suštinskog značaja, ne možemo priuštiti sebi da se ovde zaustavimo, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  Predsednik je na zajedničkom sastanku Državnog saveta i Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte naglasio da tekuća godina nije bila laka i da je epidemija postala ozbiljan izazov za ljude, za ekonomiju i socijalnu sferu.

  „I vi i ja smo ovim pitanjima davali i dajemo prioritet, ključnu pažnju, na to se fokusiramo, mobilišemo napore i resurse, upravo tu, jer je to izuzetno važno i aktuelno, ovo je poseban izazov, kao što sam rekao. Ali sve ovo ne menja program razvoja. O tome smo, takođe, razgovarali više puta“, rekao je Putin.

  On je istakao da je za zemlju „od apsolutno strateškog, osnovnog, vitalnog značaja“ kvalitetno neprekidno kretanje napred.

  „Uzimajući u obzir sve demografske, geopolitičke, ekonomske i tehnološke faktore, ne možemo da priuštimo da se zaustavimo. O tome stalno razgovaramo u različitim formatima. Ne možemo sebi ni na minut da dozvolimo pauze u razvoju, kakva god da je situacija nastala“, naglasio je Putin.

  Prema njegovim rečima, takav sistematski rad zahteva zajedničke koordinisane napore svih nivoa vlasti i svih regiona zemlje.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, pandemija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga