05:02 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1170
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je izgradnju nove zgrade ruskog parlamenta, ako to ne bude mnogo koštalo državni budžet.

  „Povodom nove zgrade ili kompleksa zgrada Državne dume, ako to zaista ne bude zahtevalo dodatne, ozbiljne rashode federalnog budžeta ili bude urađeno razmenom nekretnina, uključujući i sa administracijom grada Moskve, to se može uraditi. Zašto da ne? Ako zaista vrednost tih objekata, koji budu predati Moskvi, budu dovoljni da pokriju sve rashode, vezane za novu gradnju, to se može uraditi. Treba samo pažljivi izračunati, da li će to zaista biti tako. U principu, nisam protiv“, odgovorio je Putin na pitanje lidera partije LDPR Vladimira Žirinovskog da li je vreme da se Državna duma premesti u drugu zgradu.

  „Pre 103 godine boljševici su zaključali Tavričeski dvorac (u to vreme sedište skupštine), dok je Jeljcin pucao na parlament. Parlament je i dalje skitnica, dok svi parlamenti sveta zasedaju u najlepšim zgradama“, rekao je Žirinovski. On je podsetio na svoj raniji predlog da se nova zgrada parlamenta izgradi na račun budžeta prestonice ili investitora u zamenu za sadašnju zgradu koja se nalazi u samom centru Moskve.

  Sednica Državne dume
  © Sputnik / Maksim Blinov
  Sednica Državne dume
  Tagovi:
  Državna duma, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga