01:36 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1442
  Pratite nas

  Zaposleni u postrojenju za sortiranje otpada „Gorkomhoz“ u Uljanovsku, gradu na Volgi, spasili su mačku koja je bila zavezana u vreću i na putu ka sigurnoj smrti. Međutim, tu priča dobija neobičan obrt.

  Na snimku sa nadzornih kamera koji se proširio društvenim mrežama zabeležen je još jedan običan radni dan u „Gorkomhozu“, sve do momenta kada je jedan od radnika sa trake sa otpadom uzeo zavezanu vreću kako bi proverio njen sadržaj. Međutim, kada je isekao vreću, imao je šta i da vidi! U njoj se nalazila mačka. Prema rečima direktora kompanije Igora Perfiljeva, ona je bila dobro uhranjena, čista i negovana, i jasno je bilo da je donedavno bila nečiji kućni ljubimac. Životinja nije bila povređena, ali je bila veoma uplašena.

  Nakon što se vest o ovom događaju proširila, ministarka za zaštitu prirode Uljanovske oblasti Guljnara Rahmatulina je iznela inicijativu da se mačka „primi“ u Ministarstvo, gde je „imenovana“ na novu nezvaničnu dužnost zamenika ministarke za zaštitu životinjskog sveta, saopštila je pres-služba Ministarstva.

  U saopštenju se dodaje da je mačka pregledana u veterinarskoj klinici i da je utvrđeno da je sasvim zdrava. Ministarstvo je takođe raspisalo konkurs za izbor imena za njihovog novog „saradnika“, a predlozi imena se mogu podneti Ministartsvu prirode Uljanovske oblasti.

  Pres-služba navodi da su radnik Mihail Tukaš, koji je spasao mačku, i direktor „Gorkomhoza“ Igor Perfiljev dobili zahvalnice za savestan rad i doprinos očuvanju životinjskog sveta.

  Ovo je treći slučaj spasavanja životinja sa iste pokretne trake u poslednja dva meseca. Ranije su radnici spasili dve kornjače i afričkog ježa.

   

  Tagovi:
  mačka, Uljanovsk
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga