10:44 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2500
  Pratite nas

  Vojni inovativni tehnopolis „Era“, koji se nalazi u ruskom gradu Anapa, priredio je neobičnu novogodišnju čestitku za stanovnike i posetioce grada – na nebo iznad obale Crnog mora istovremeno se vinulo 40 dronova koji su napravili različite figure.

  „U tehnopolisu radi dvesta operatera u pet naučnih jedinica, a za dve sedmice njihov broj će se  povećati na osam“, rekao je zamenik šefa tehnopolisa za vojno-politička pitanja, pukovnik Aleksandar Meljnik.

  Kako se može videti na snimku koji je objavila televizija „Zvezda“, dronovi su nebu iznad grada „izvezli“ novogodišnju jelku, „ispisali“ su „Anapa“, „2021“, a takođe su zasijali u bojama ruske zastave. 

  Tehnopolis „Era“ otvoren je u Anapi na jugu Rusije 2018. godine i za relativno kratak vremenski period uspeo da je da postane pravi savremeni centar vojne nauke. Koncepcija vojnog tehnopolisa ima za cilj da reši čitav niz zadataka: da ubrza razradu i uvođenje naprednih tehnologija u vojnu sferu, da izgradi infrastrukturu za uspešnu saradnju naučnih, obrazovnih i proizvodnih organizacija, kao i da realizuje programe za mlade naučnike u redovima Vojske Rusije.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  Dronovi, tehnopolis "Era", tehnopolis, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga