03:37 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 30
  Pratite nas

  U Moskvi je počela akcija „Novogodišnji volonteri“ kojoj se pridružilo već preko 100 ljudi, saopšteno je na sajtu gradonačelnika prestonice Sergeja Sobjanjina.

  „Akcija 'Novogodišnji volonteri' počela je u Moskvi 2. januara i trajaće osam dana. Svi koji žele mogu da pomognu starijoj generaciji i drugim ljudima koji poštuju kućni režim. Više od 100 Moskovljana je odlučilo da učestvuje u akciji“, navedeno je u saopštenju.

  Kako je navedeno, oni će zajedno sa volonterima akcije #Zajedno dostavljati hranu, lekove, kao i osnovne potrepštine i druge stvari starijim ljudima. Pored toga, mnogi volonteri pripremaju čestitke i razglednice.

  ​U novogodišnjoj akciji učestvuju oni koji su svim srcem spremni da pomognu u bilo kom trenutku, nezavisno od toga da li je dan, noć, vikend ili praznik.

  „Volonteri Moskve su već pomogli hiljadama stanovnika grada, ne samo svojim delima, nego i ljubaznim osmesima i rečima podrške. Nova godina i Božić su vreme čuda i ispunjenja želja. Nestrpljivo ih iščekuju i odrasli i deca. Za stanovnike Moskve će ovih dana volonteri biti dobri čarobnjaci i pružiti im dugo iščekivani praznik“,  navedeno je na sajtu predsednice moskovskog Komiteta za odnose s javnošću i omladinske politike Jekaterine Dragunove.

  U članku je istaknuto da se svi dobrovoljci pridržavaju sanitarnih mera - nose maske, rukavice, koriste antiseptike. Akciji mogu da se pridruže osobe uzrasta od 18 do 49 godina.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  akcija, Moskva, Nova godina, volonteri
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga