14:08 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  44594
  Pratite nas

  Japanski kanal Nicovideo objavio je materijal o mogućem konfliktu sa Rusijom zbog Kurilskih ostrva. Autori pokušavaju da objasne ko može pobediti u potencijalnom konfliktu. Zaključak nije bio utešan za japansku stranu.

  Eksperti lista Hyakuto razmatrali su mogućnost mogućeg konflikta oko Kurila. Kako se navodi, Japan u ratu sa Rusijom, ne samo da ne bi dobio Kurile, već bi izgubio svoje ostrvo Hokaido, gde bi se iskrcali Rusi.

  „Već samo po sebi postojanje takve mogućnosti govori da sigurno nije moguć vojni scenario kada se govori o statusu ostrva“, navode autori članka.

  Što se tiče samih Japanaca, koji su ostavljali komentare ispod članka, oni su se izjasnili protiv rata sa Rusijom, jer bi se on mogao tragično završiti.

  „Zašto niste razmotrili pitanje da u slučaju pretnje ostrvima Rusija može da upotrebi nuklearno oružje?“, pitao je jedan komentator.

  I drugi su ukazali da rat može prerasti u svetski sukob zbog globalizacije političkih odnosa.

  Podsetimo, situacija sa Kurilskim ostrvima, po mišljenju Tokija, zahteva rešenje, jer mirovni sporazum Japana i SSSR nakon rata nije bio potpisan. U zvaničnim govorima japanskih političara i udžbenicima Kurili se nazivaju „severnim teritorijama“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Kurili
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga