23:19 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 029
  Pratite nas

  U rafineriji nafte „Ufaorgsintez“ u Ufi izbio je požar u kome je jedna osoba izgubila život, a jedna je povređena, saopštila je pres-služba Glavne uprave ruskog Ministarstva za vanredne situacije za region.

  „Došlo je do požara dva rezervoara na otvorenoj platformi na teritoriji rafinerije nafte 'Ufaorgsintez' u prestonici Baškirije. Požar je ocenjen četvrtim stepenom složenosti“, navedeno je u saopštenju Državnog komiteta za vanredne situacije Baškirije.

  Kako je saopštio Državni komitet, jedan rezervoar je uništen, a dim od gasa koji izlazi iz drugog rezervoara podiže se 10-15 metara.

  „Vatrogasci hlade rezervoare na mestu požara. Ima dovoljno ljudstva i resursa“, dodao je komitet.

  Na licu mesta radi laboratorija za praćenje maksimalne dozvoljene koncentracije štetnih supstanci u vazduhu.

  „Postoje informacije o jednoj žrtvi. Još jedna osoba je povređena i hospitalizovana. Organizovan je rad operativnog štaba“, navedeno je u saopštenju pres-službe Glavne uprave ruskog Ministarstva za vanredne situacije za region.

  Državni komitet je nešto kasnije saopštio da je veliki požar u Ufi lokalizovan. Kako je navedeno, nema pretnji od njegovog širenja.

  Ranije je javljeno da dva rezervoara sa naftnim derivatima gore i da u gašenju požara učestvuje 127 ljudi i 44 jedinice tehnike.

   

  Tagovi:
  Baškirija, požar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga