03:15 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11402
  Pratite nas

  Rusija i Sjedinjene Američke Države donele su odluku da produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja pod uslovima Moskve, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

  „Pod našim uslovima: na pet godina, bez preduslova, bez ikakvih dopuna“, rekao je Rjabkov.

  Prema njegovim rečima, Rusija pozdravlja odluku administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena da produži Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja.

  „U principu, to je obostrano korisno rešenje i jedino je ispravno. Značajno dobijamo na vremenu kako bi pokrenuli i održali temeljne bilaterale pregovore o čitavom nizu pitanja koja utiču na stratešku stabilnost, i da osiguramo pouzdanu bezbednost naše zemlje na duži period“, rekao je Rjabkov.

  Prema njegovim rečima, pregovori sa SAD o produženju sporazuma START 3 održani su poslednjih dana.

  „Juče sam sa (američkim) ambasadorom (Džonom) Salivanom u Moskvi razmenio note, kojima se utvrđuju dogovori o petogodišnjem produženju Sporazuma“, rekao je ruski diplomata.

  Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovarali su juče telefonom, a tokom razgovora potvrđeno je da će se Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju produžiti.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga