20:00 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11022
  Pratite nas

  Ombudsman za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova istakla je akte agresije i provokacije na protestima u Moskvi, naglasivši da je potrebno da se zaštite, ne samo prava učesnika, već i prava pripadnika policije.

  Kao zaštitnik ljudskih prava u obavezi sam da štitim, ne samo učesnike neodobrenih akcija, već i pripadnike Ruske garde, Ministarstva unutrašnjih poslova koji se nalaze na dužnosti", rekla je Moskaljkova.

  Ona je naglasila da akti agresije, neadekvatne akcije i direktne provokacije, po njenom mišljenju, neizbežno vode ka sukobima, konfliktima i haosu.

  "Sve to veoma podseća na akcije zastrašivanja, a ne na dijalog, tim pre ne na borbu za ljudska prava...Neprestano primam obraćanja, vruća linija radi 24 časa. Ali, još jednom pozivam na dijalog", zaključila je ona.

  Podsećamo, danas su, drugu nedelju zaredom u više gradova Rusije održani neodobreni protesti podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. Najveći broj se okupio u Moskvi i Sankt Peterburgu. U Moskvi je bilo više hiljada ljudi. Međutim, već je skoro sve završeno. Već sve metro stanice u centru grada normalno funkcionišu.

  Na društvenim mrežama je objavljeno više snimaka napada demonstranata na pripadnike policije. U Sankt Peterburgu je jedna osoba tim povodom i privedena.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga