14:45 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 434
  Pratite nas

  Lekovi favipiravir, remdesivir, umifenovir, hidroksihlorohin, interferon-alfa se mogu koristiti u lečenju bolesti izazvanih virusom korona SARS-KoV-2, navodi se u novoj verziji privremenih smernica Ministarstva zdravlja Rusije za prevenciju i lečenje kovida 19.

  „Nekoliko preparata se mogu koristiti u lečenju kovida 19: favipiravir, remdesivir, umifenovir, hidroksihlorohin, interferon-alfa. Informacije o rezultatima terapija za neke lekove nam ne dozvoljavaju da donesemo zaključak o njihovoj efikasnosti ili neefikasnosti, pa je njihova upotreba dozvoljena samo uz odluku lekarske komisije u skladu sa utvrđenim postupkom, ako potencijalna korist za pacijenta premašuje rizik od njihove upotrebe“, navodi se u preporuci.
  Ruski lek protiv kovida 19 Avifavir
  © Foto : Rossiйskiй fond prяmыh investiciй (RFPI)

  Rezultati kliničkih ispitivanja ocene efikasnosti i sigurnosti favipiravira omogućavaju dozvolu primene preparata ne samo u bolnici, već i u ambulantnim uslovima.

  „Saglasno preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO), moguće je prepisivanje lekova sa navodnom etiotropnom efikasnošću, odnosno upotreba u medicinske svrhe nije u skladu sa uputstvima za medicinsku upotrebu, dok njihova primena mora biti u skladu sa etičkim standardima koje preporučuje SZO“, sledi iz dokumenta.

  U Rusiji je, prema podacima federalnog operativnog štaba u borbi sa virusom korona, registrovano 3.967.281 slučaj zaraze, ozdravilo je 3.456.210 ljudi, dok je njih 76.661 umrlo. Vlada Rusije je pokrenula sajt stopkoronavirus.rf kako bi informisala o situaciji u zemlji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Svetska zdravstvena organizacija, virus korona, kovid 19, lekovi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga