09:25 15 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1490
  Pratite nas

  Vreme je da se prestanu nazivati regionalni štabovi Alekseja Navaljnog opozicijom, jer se radi o agentima uticaja, dok im članice NATO-a daju instrukcije o formatima protesta.

  Zaharova je imenovala agente Zapada: šef mreže regionalnih „štabova Navaljnog“ Leonid Volkov i izvršni direktor Fonda za borbu protiv korupcije (FBK) Vladimir Ašurkov koji se nalazi na spisku stranih agenata Ministarstva pravde Rusije.

  „Vreme je da prestanemo da ih nazivamo opozicijom, opozicija je nešto drugo. To su agenti uz pomoć kojih se vrši uticaj i to ću vam sada dokazati. Stvar je u tome da, kao što znate Volkov je 4. februara izjavio, da oni više neće organizovati proteste zimi i da će nastaviti u proleće i na leto. Šta mislite, ujutro je najavljeno upravo suprotno: da će se ove akcije nastaviti u februaru. Šta se dogodilo između 4. i 9. februara? Sve je banalno, jednostavno i, na žalost, lažno. Juče su se u Briselu, u stalnoj misiji Poljske pri Evropskoj uniji, Volkov i Ašurkov sastali u onlajn formatu sa državama članicama EU, kao i sa SAD-om i Velikom Britanijom“, rekla je Zaharova ruskom „Prvom kanalu“.

  „Postoji samo jedan mali detalj. Taj format – države Evropske unije, plus SAD, plus Velika Britanija, to nije samo EU, to je NATO. Tako da su se oni sinoć sastali sa članicama NATO-a, dobili jasne instrukcije. Mislim, da su im jasno objasnili da ne bi trebalo da čekaju proleće ili leto i da je potrebno da razvijaju situaciju“, primetila je Zaharova.

  Ranije su pristalice Navaljnog pozvale stanovnike Rusije da 14. februara uveče izađu u svoja dvorišta i upale baterijske lampe u znak podrške Navaljnom.

  Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi u utorak je doneo odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

  Sve o Alekseju Navaljnom i njegovom planu da smeni Putina, kao i protestima koje je organizovao iz zatvora saznajte u emisiji „Moj pogled na Rusiju“ glavne urednice srpske redakcije Sputnjika Ljubinke Milinčić:

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, Aleksej Navaljni, NATO, Marija Zaharova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga