20:56 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 840
  Pratite nas

  Rusija je jedan od ključnih garanata multipolarnog svetskog poretka, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, povodom Dana diplomata koji se danas obeležava u Rusiji.

  „Strogo rukovodeći se principima povelje UN, promovišemo jedinstvenu agendu, produbljujemo plodotvornu saradnju sa najvećim brojem inostranih partnera u Evroaziji, Africi i Latinskoj Americi. Rusija je danas jedan od ključnih garanata pravednijeg i demokratičnijeg monopolarnog svetskog poretka koji se danas formira“, rekao je Lavrov.

  Ministar je označio i ključne zadatke diplomatske službe u Rusiji. Među njima su: uređenje „evroazijske kuće“, harmonizacija integracionih procesa koji se razvijaju na kontinentalnom prostoru, kao i jačanje opštepriznatih međunarodnih pravnih normi međudržavne saradnje, pružanje pomoći političkom rešavanju kriza i konflikata, osiguranje strateške stabilnosti.

  Diplomata je uverio da će Ministarstvo inostranih poslova nastaviti da radi sve što je potrebno da se zaštite prava i interesi ruskih građana i svojih sunarodnika u inostranstvu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Sergej Lavrov, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga