20:32 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 340
  Pratite nas

  Arsenjevska avijaciona kompanija „Progres“, koja ulazi u sastav holdinga „Helikopteri Rusije“ napravila je dva prototipa modernizovanih borbenih helikoptera Ka-52M i spremna je da započne isporuku prvih serijskih helikoptera 2022. godine, izjavio je direktor kompanije Jurij Denisenko.

  „Prošle godine smo na bazi serijskih helikoptera napravili dva prototipa modernizovanih borbenih helikoptera Ka-52M, koji se odlikuju povećanim karakteristikama i pojačanim borbenim mogućnostima“, prenosi Sputnjik reči Denisenka.

  On je naveo da su testiranja Ka-52M, koja su počela prošle godine, obavljena na teritoriji Nacionalnog centra za gradnju helikoptera „Milj i Kamov“ i da se završetak razvojnih radova planira u 2022. godini.

  „Uklapamo se u ovaj rok i uzimajući u obzir trajanje proizvodnog ciklusa, spremni smo da već sada počnemo sa montažom helikoptera Ka-52M kako bismo obezbedili prve isporuke serijskih letelica sledeće godine“, dodao je Denisenko.

  Helikopter je opremljen modernizovanim optičko-elektronskim sistemom sa uvećanim dometom otkrivanja i prepoznavanja ciljeva, novim digitalnim pogonom, koji će povećati tačnost ciljanja prilikom gađanja iz topa. Modernizovani Ka-52 dobio je i novi radarski sistem sa aktivnim faznim antenskim nizom i navođenom raketom uvećanog dometa.

  Elise glavnog rotora su opremljene jačim grejačima, što će omogućiti korišćenje helikoptera u svim temperaturnim opsezima, uključujući i Arktik. Helikopter ima i snažnije točkove stajnog trapa, koje su veće nosivosti i otpornosti na habanje, kao i led osvetljenje.

  Modernizovani „Aligator“ ima i nov enterijer kabine, koja će obezbediti ispunjavanje savremenih ergonomskih zahteva, uključujući i pilotiranje u mraku sa naočarima za noćno posmatranje.

  Podsetimo se, 10. avgusta su „Helikopteri Rusije“ izveli prvi let prototipa najnovijeg borbenog helikoptera Ka-52.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Helikopteri Rusije, Rusija, "aligator", Ka-52, helikopter
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga