03:26 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 350
  Pratite nas

  Više od 1000 padobranaca „zarobilo je i uništilo“ komandni centar i kamp za obuku ilegalnih vojnih formacija tokom druge faze komandno-štabnih vežbi dva puka Ivanovo-gardijskih vazdušno-desantnih snaga Rusije.

  Odredi za zauzimanje objekata uslovnog neprijatelja prevezeni su avionima vojno-transportne avijacije Il-76MD od aerodroma Ivanovo-Severni do mesta sletanja Budihino u Kostromskoj oblasti.

  Ukrcavanje padobranaca u avione vojno-transportne avijacije odvijalo se tajno, rano ujutro, na aerodromu Ivanovo-Severni.

  „Danas su vojnici dva puka vežbali desant i zauzimanje aerodroma. Predstoji im marš u rejonu poligona 'Pesočnoe' u Jaroslavskoj oblasti, gde će se obaviti vežba, sa fazama gađanja“, pojasnio je rukovodilac vežbi, vršilac dužnosti komandanta Ivanovske gvardijske vazdušno-desantne jedinice Aleksandar Kornjev.

  Komandno-štabne vežbe sa vazdušnim napadima i gađanjem održavaju se od 8. do 11. februara u oblastima Ivanovo, Kostroma i Jaroslav u cilju provere spremnosti vojnih jedinica formacije za planiranje borbenih dejstava i praktičnu upotrebu jedinica.

  U vežbama je učestvovalo više od 1.500 pilota i oko 100 jedinica vojne opreme, među kojima su borbena vozila BMD-2K-AU, BTR-D, BTR-ZD, 120 milimetarsko samohodno artiljerijsko oružje 2S9 „Nona-S“, 122 milimetarske haubice D-30, malokalibarsko naoružanje i minobacači, kao i sedam aviona Il- 76MD vojno-transportne avijacija.

  Pročitaj još:

  Tagovi:
  Il-76MD, vazdušno-desantne jedinice, Rusija, vojne vežbe, padobranci
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga