23:38 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  42536
  Pratite nas

  Protivnici Rusije iskoristili su situaciju akumuliranog besa i nezadovoljstva među ljudima i upravo u tom trenutku su iskoristili Alekseja Navaljnog, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „A sad u vezi s tim što su ljudi izlazili na proteste, i to ne zbog tog statiste...Znate o čemu se radi? I njega koriste upravo sada, upravo onda kada u svim zemljama sveta, pa i kod nas, počinje da se javlja zamor kod ljudi, akumulirani bes, nezadovoljstvo, između ostalog, zbog uslova u kojima žive, nivoom prihoda“, ocenio je Putin u razgovoru sa urednicima ruskih medija, koji je prenosila TV „Rusija 24“.

  Kako je dodao, ljudima je sada život teži.

  „Pandemija, nije pandemija, lošije se živi... Ko je kriv? Rukovodstvo. Takva je sudbina rukovodstva, tu se ništa ne može... I, naravno, to pokušavaju da koriste u Evropi, i u drugim zemljama, u SAD. Tom situacijom se koriste opozicione snage. I kod nas pokušavaju da se time koriste. I koristili su se. Naravno, kako da ne! Na to se i računalo“, rekao je on.

  Problema je mnogo, bes se nakuplja, ljude možemo da razumemo, i vlast je dužna ne da novcem rešava probleme, već da se naoruža strpljenjem i da radi ritmično, dodao je Putin.

  Podsetimo, u ruskim gradovima održani su 23. januara i 31. januara neodobreni mitinzi koji su se pretvorili u sukobe sa policijom, hapšenja onih koji su kršili javni red i mir i pokretanje krivičnih postupaka, uključujući i zbog pretnje masovnom zarazom kovidom 19.

  Proteste su organizovale pristalicd blogera i opozicionara Navaljnog koji se 17. januara vratio iz Nemačke u Rusiju, ali je na aerodromu u Moskvi odmah uhapšen jer se nalazio na uslovnoj slobodi a nije se odazivao na pozive policije.

  Tagovi:
  Aleksej Navaljni, Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga