23:18 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1440
  Pratite nas

  Prilikom pravljenja ruskih sistema za rano upozorenje na raketne napade korišćene su maksimalne naučno-tehničke mogućnosti, tako da mogu da otkrivaju i prate lansiranja hipersoničnih raketa koje lete brzinom 5-6 Mahova, saopštio je konstruktor i generalni direktor međudržavne akcionarske korporacije „Vimpel“ Sergej Bojev.

  „Naša sredstva mogu da otkrivaju ove ciljeve, vrše selekciju, tj. određuju koje ciljeve zaista predstavljaju pretnju, koje se tačno nalaze u orbitalnom prostoru, obrađuju i prikazuju informacije komandnom centru sistema“, rekao je Bojev televiziji „Zvezda“.

  On je naglasio da se u delu proizvodnje lokatora digitalne obrade signala i samog sistema koriste najsavremenije metode obrade informacija i borbeni algoritmi. Prema rečima Bojeva, cilj daljeg rada na osiguranju bezbednosti i modernizaciji Ruskih sistema za rano upozoravanje je stvaranje dvopojasnog radarskog polja.

  Ruski sistemi obrađuju podatke o putanji kako bi formirali upozorenje o raketnom napadu na vojne i državne centre, informacije za sisteme PRO Moskve, kao i podatke o kosmičkim objektima. Njegov prvi ešalon se sastoji iz grupe satelita jedinstvenog kosmičkog sistema, drugi – iz nazemnih radiolokacionih sistema.

  Uglavnom se koriste radar „Voronjež“ – trenutno su u funkciji sedam ovih stanica. 

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga