23:30 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 891
  Pratite nas

  Lider ruske stranke „LDPR“ Vladimir Žirinovski kritikovao je jednu provokacionu reportažu ruske televizije „REN TV“ o najezdi pacova u Moskvi u kojoj je novinar poljubio glodara u nos, konstatovši da je to van svih granica estetike.

  „To je već previše. Zašto tako nešto pokazivati? Deca ne razumeju to što u svetu postoje životinje koje ne treba ljubiti, tim pre pacova koji može da prenese preko 20 bolesti, od tifusa do kuge“, rekao je on.

  Žirinovski je pozvao vlasti da preduzmu neophodne mere kako bi se građani zaštitili od takvih emisija koje mogu ugroziti zdravlje stanovništva.

  Inače, nedavno je, povodom vesti da se kuga ponovo pojavila u Arfrici, ruska Agencija za fitosanitarni nadzor oglasila saopštenjem da je izuzuetno malo verovatno da će se ta bolest ponovo proširiti na teritoriju Ruske Federacije.

  Kako je objasnila, Rusija nema direktnu liniju sa Kongom, samim tim svi granični prelazi sa tom afričkom državom vrše dovoljnu proveru zdravstvenog stanja putnika kako bi sprečila širenje bolesti.

  Tagovi:
  pacov, kritike, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga