20:15 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2145
  Pratite nas

  Ruska jurišna bespilotna letelica „Orion“ izvela je 38 letova u Siriji, od čega je 17 puta gađala objekte terorista, javila je televizija „Rusija 1“.

  U reportaži o „Orionu“, ruska televizija je pokazala letelicu u pustinjskoj kamuflaži koja se koristi u Siriji. Prema tradiciji vojne avijacije, na njoj su označene zvezde koje pokazuju broj izvedenih borbenih misija. Svaka zvezda dodatno sadrži slovo „R“, „B“ ili „P“, pri čemu „P“ označava izviđački let, „B“ - let uz izvođenje napada na kopnene ciljeve i „P“ - let, verovatno, potraga za ciljevima.

  Ako se pogledaju oznake, „Orion“ je izveo 17 letova u Siriji, uz upotrebu oružja, 20 za izviđanje i jedan u druge svrhe.

  Rusko Ministarstvo odbrane je prvi put pokazalo zvaničnu fotografiju udarnog drona „Orion“ u kalendaru za 2021. godinu.  Prema međunarodnoj klasifikaciji, ona spada u klasu dronova sa letom srednje visine i sa dugim trajanjem leta.

  Bespilotna letelica „Orion“ u kalendaru je prikazana sa bombama KAB-20. To su male rasprskavajuće bombe težine 21 kilogram sa satelitskim ili laserskim sistemima za navođenje, namenjene za uništavanje neprijateljskih trupa i lakih oklopnih vozila.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga