08:11 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 451
  Pratite nas

  Jermenija će izvršiti reformu vojske nakon rata u Karabahu, rekao je u intervjuu za Sputnjik ministar odbrane zemlje Vagaršak Arutjunjan.

  „Izvođenje vojne reforme u Jermeniji nije samo u planu, ono se već realizuje. Naše ruske kolege su na najneposredniji način uključene u taj proces“, izjavio je Arutjunjan.

  Po njegovim rečima, proces vojne nadogradnje je je, u principu, stalan, a aktuelna vojno-politička situacija na južnom Kavkazu čini izvođenje reformi nacionalnih oružanih snaga nepovratnim i neospornim prioritetom.

  „Naravno, uzimajući u obzir borbeno iskustvo i poznate događaje u Karabahu radikalno ćemo revidirati pitanja: optimizacije borbenog i brojčanog sastava, uzimajući u obzir zadatke za predviđenu namenu, pre svega posredstvom povećanja borbene komponente; selektivna modernizacija novim kompleksima i sistemima naoružanja i vojne tehnike u prioritetnim oblastima; očuvanje kadrovskog potencijala, povećanje nivoa obučenosti oficirskog kadra, državnih službenika i vojnika po ugovoru“, naglasio je Arutjunjan.

  Pri tome, po njegovim rečima, glavni napori će biti usmereni na razvoj sistema upravljanja, izviđanja, radioelektronske borbe, PVO i bespilotne avijacije, raketnih snaga i artiljerije.

  On je podsetio da je od 25. do 30. januara ove godine, u skladu sa bilateralnim sporazumima, u Jermeniji boravila predstavnička delegacija Ministarstva odbrane Rusije za pružanje pomoći po pitanju reformi i modernizacije vojske Jermenije.

  „Po završetku zajedničkog rada napravljene su preporuke za dalje akcije i događaje u okviru modernizacije jermenskih vojnih snaga, uzimajući u obzir njihovo tekuće stanje, pri tome, vrlo ozbiljan akcenat je stavljen na vojno-tehničku komponentu ovog procesa“, naglasio je ministar.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Jermenija, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga