15:41 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 320
  Pratite nas

  Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni prebačen je u zatvor na izdržavanje kazne, izjavio je direktor Ruske službe za izvršenje kazne Aleksandar Kalašnjikov.

  „Odlukom suda prebačen je tamo gde sada treba da se nalazi. Sve je urađeno u okviru aktuelnog zakonodavstva“, rekao je Kalašnjikov.

  On je istakao da garantuje nepostojanje bilo kakve pretnje po život ili zdravlje blogera.

  „Biće u potpuno normalnim uslovima“, dodao je Kalašnjikov, naglasivši da će Navaljni moći da radi u nekoj proizvodnji, ukoliko to bude želeo.

  „Biće mu sto odsto obezbeđeni režim, nadzor i kontrola, kao i normalan boravak tamo gde ga je sud poslao“,  dodao je direktor.

  Juče je advokat Navaljnog Vadim Kobzev saopštio da su Navaljnog prebacili iz specijalnog bloka moskovskog istražnog pritvora.

  Simonovski okružni sud u Moskvi je 2. februara presudio da se blogeru uslovna kazna zameni kaznom zatvora u trajanju od tri i po godine u slučaju „Iv Roše“ za krađu preko 30 miliona rubalja. Na tome je insistirala Ruska služba za izvršenje kazne jer je, prema njihovim navodima, Navaljni je više puta kršio uslove probnog perioda, oko 60 puta se nije prijavio na vreme i dobijao je mnogobrojne administrativne kazne. Zapad traži oslobađanje opozicionara.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  zatvor, navaljni
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga