17:08 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 370
  Pratite nas

  U Rusiji je u toku obuka za vazdušnu dopunu goriva u avion u kojima posade protivpodmorničke avijacije zajedno sa „letećim tankerom“ Il-78 nekoliko dana usavršavaju ove veštine, prenosi televizija „Zvezda“.

  Ove obuke se odvijaju na bazi centra za borbenu primenu i prekvalifikaciju letačkog sastava pomorske avijacije ruske ratne mornarice.

  Posade protivpomorničkih aviona Tu-142 i Ikl-68 Severne i Tihookeanske flote stigle su na aerodrom iz svojih stalnih baza i počele da uvežbavaju dopunu goriva u avion u vazduhu.

  „Rastojanje između aviona je 26 metara, dešava se da ono bude i malo manje. Ovde su i najmanja odstupanja nedopustiva i mogu da dovedu do katastrofalnih posledica“, izjavio je komandant posade aviona-tankera Il-78 Sergej Kuzmičev.

  Televizija ističe da je pogled na nebo apsolutno očaravajuć. Najpre tanker Il-78 izbacuje crevo za tankovanje koje je u stanju da prebaci desetine tona goriva na visini od šest hiljada metara.

  Istovremeno, posada Tu-142, odnosno „ubice podmornica“, kako se često naziva taj avion, treba da uhvati crevo polugom na prednjem delu letelice. Sve ovo piloti izvode pri brzini od 500 kilometara na čas.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Tu-142, dopuna goriva, Il-78
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga