20:21 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 220
  Pratite nas

  Federalna biomedicinska agencija Rusije završila je prvu fazu pretkliničkih ispitivanja svoje vakcine protiv virusa korona, navodi se na sajtu stopkoronavirus.rf.

  „Završena je prva faza pretkliničkih skrining ispitivanja (specifična imunogenost, aktivacija humoralnog i T-ćelijskog imuniteta, primarna  bezbednost), kao i istraživanje karakterizacije rekombinantnih antigena koje se tiče vezivanja za prirodne receptore i aktivnosti antitela na neutralizaciju virusa indukovanih ovim antigenima, napravljenih prototipova vakcina zasnovanih na rekombinantnim proteinima“, navodi se u saopštenju.

  Ranije je direktorka Veronika Skvorcova saopštila da Federalna biomedicinska agencija planira da pretklinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona završi u prvom kvartalu 2021. godine, a da će klinička ispitivanja početi u julu 2021, precizirajući da će prva i druga faza biti kombinovane, jer je to dozvoljeno protokolom ispitivanja vakcina.

  Vakcina Federalne biomedicinske agencije, nazvana „Mir 19“, ne deluje na S-protein, već na druge proteinske komponente virusa i izaziva razvoj imuniteta ne aktivacijom antitela, već na ćelijskom nivou. Skvorcova je istakla da ćelijski imunitet može trajati od 13 do 17 godina.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Mir 19, vakcina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga