19:31 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12106
  Pratite nas

  Potpuna pobeda nad pandemijom kovida može se postići samo udruživanjem napora, uključujući i između država, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Samo udruživanjem napora, uključujući na međunarodnoj sceni, možemo postići konačni rezultat i konačnu pobedu nad kovidom“, rekao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći „Mi smo zajedno“.

  On je naveo da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji opada „i dalje imamo mnogo izazova i oni su vrlo opasne prirode“.

  Zbog toga je rad i podrška dobrovoljaca i dalje potreban, naveo je predsednik i dodao da očekuje da volonteri nastave sa radom.

  Ruski lider je istakao i da su neki očekivali da Rusija doživi neuspeh u borbi protiv pandemije.

  „Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti“, naglasio je predsednik, ali zahvaljujući lekarima, državi i dobrovoljcima postoji rezultat.

  „Pogledajte: sada se sve (morbiditet) neprestano smanjuje – to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, lekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat“, konstatovao je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pandemija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga