09:53 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 290
  Pratite nas

  Pingvinima moskovskog zoološkog vrta priređena je zabava sa mehurićima pene, saopštila je pres-služba zoo-vrta.

  Kako je objašnjeno, s obzirom na to da žive u zoološkom vrtu, pingvini ne moraju da love, kriju se ili beže od drugih životinja, niti da budu oprezni i lukavi da bi preživeli. Ali, svejedno ume da im bude dosadno.

  „U zoološkom vrtu nema mnogo toga što čini život većine životinja u prirodi, čemu su se vrste tokom vekova evolucije prilagodile. Životinjama je dosadno ako nemaju mogućnosti da pokažu svoje jedinstvene sposobnosti, zbog čega osećaju nelagodnost“, navedeno je u saopštenju.

  Pres-služba je navela da je jedan od glavnih zadataka čuvara i zoologa da obogaćuju stanište životinja, u šta spadaju igre, dodatna komunikacija, kao i novi mirisi.

  „Mehurići sapunice su jedan od mnogobrojnih načina obogaćivanja životne sredine naših stanovnika. Papuanski pingini su ih neko vreme posmatrali, a zatim su počeli da jure i love kljunovima“, saopštila je pres-služba zoološkog vrta.

  Istovremeno, precizirano je da mehurići sapunice ne predstavljaju opasnost za pingvine, ali da zato služe kao sjajna zabava za njih.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  žurka, pena, Moskva, zoološki vrt, pingvini
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga