21:44 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3872
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je svim ženama 8. mart, naglasivši, da one svetu donose harmoniju, nežnost, lepotu, bezuslovnu majčinsku ljubav i pritom „na neki neobičan način“ svuda i sve uspevaju, dostižu najveće ciljeve u raznim sferama delatnosti.

  Putin je naveo da se danas u svakoj kući, u svakoj porodici, čuju reči nežnog i iskrenog priznanja, koje se govore majkama, bakama, ženama, sestrama, ćerkama, drugaricama i koleginicama. Prema rečima predsednika, duga tradicija proslave 8. marta „stvara posebno raspoloženje za sve, simbolizuje početak proleća, afirmiše ulogu žene u našem životu, u očuvanju onih istinskih vrednosti koje su uvek bile i ostaće inspirativna moralna smernica“.

  „Vi u ovaj svet donosite harmoniju, nežnost, lepotu i najjača i najčistija osećanja -  bezuslovnu majčinsku ljubav. U potpunosti se posvećujete deci, njihovom razvoju, vaspitanju, brinete o njima, ponosite se i radujete se njihovim uspesima, činite sve da postanu uspešni i pristojni ljudi“, rekao je predsednik Rusije.

  Putin je podvukao, da briga o deci, toplina kućnog doma, kojom žene nastoje da okruže svoju porodicu, nije lak svakodnevni posao i zaslužuje najviše priznanje.

  „Pritom, vi na neki neobičan način svuda i sve uspevate, dostižete najveće ciljeve u raznim sferama delatnosti, izazivate neizmerno poštovanje za svoju pouzdanost i odgovoran pristup poslu. I danas je upravo takva prilika da vam se zahvalimo na ovim osobinama koje su najvažnije za bilo koju profesiju“, rekao je Putin.

  Predsednik je posebno čestitao praznik medicinskim radnicama i naveo da su one u najtežim uslovima epidemije pokazale duhovnu velikodušnost i profesionalnost i nastavljaju da rade sa potpunom predanošću.

  „Zahvaljujem se svim ženama – lekarima, bolničarkama, medicinskim sestrama i babicama – svima, koje spašavaju i brinu o pacijentima u 'crvenim zonama', koje rade u hitnoj pomoći, u bolnicama i na klinikama“, izjavio je predsednik.

  On je podvukao, da „osećajnost, trud, pažljiv i ljubazan stav ponekad su isto potrebni kao i lekovi", a lekari „pružaju pacijentima upravo takvu istinski žensku emocionalnu podršku".

  „Drage naše žene, 8. mart je  dan kada vlada ljubav, divljenje i zahvalnost. Ove divne emocije preplavljuju i spajaju sve nas. Još jednom vam iskreno čestitam ovaj praznik. Želim vam zdravlje, uspeh, uspeh u svemu. Razumevanje sa onima koji su vam dragi. I, naravno, što više razloga za osmeh i radost. Budite srećne“, zaključio je predsednik Rusije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  čestitka, 8. mart, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga