14:05 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1430
  Pratite nas

  U Rusiji je podnet zahtev za registraciju vakcine protiv virusa korona Ad5-nKov (Ad5-nCov) koju su napravile kineska kompanija „CanSinoBiologics“ i ruski „Petrovax“. Preparat trenutno prolazi treću fazu testiranja, saopštio je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui. On je dodao da je testiranje dalo „vrlo pozitivne rezultate“.

  Diplomata je nazvao vakcinu važnom merom prevencije i kontrole pandemije kovid 19, kao i ozbiljnim aspektom međunarodne saradnje.

  Po njegovim rečima, od trenutka pojave novog virusa korona „Kina i Rusija su podržavale jedna drugu u bilateralnim i višestranim formatima, pokrenule opsežnu saradnju u sferama, kao što su prevencija i kontrola epidemije, dijagnostika i lečenje, testiranje, istraživanje i izrada vakcina i lekova“. Uz učešće i podršku Vlada i odgovarajućih resora dve države, već je počeo rad na nekoliko desetina projekata, rekao je ambasador.

  U Pekingu su već obratili pažnju na ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), „EpiVakKorona“ i „KoviVak“, dodao je Džang Hanhui. Proizvođač „Sputnjik Ve“ i određene kineske kompanije razmatraju pitanje saradnje u izradi leka protiv virusa korona. Ministarstvo zdravlja Rusije je već odobrilo zahtev za registraciju kineskog preparata „Azifuding“ i početak treće faze njegovog kliničkog testiranja.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Kina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga