10:08 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 720
  Pratite nas

  Državna testiranja modularnog pištolja „Lebedev“ (MPL), koji je napravila grupa kompanija „Kalašnjikov“, uspešno su završena u februaru 2021. godine, saopštila je pres-služba koncerna „Kalašnjikov“.

  „Napravljen je prema taktičko-tehničkom zadatku Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) tokom eksperimentalno-konstruktorskih radova 'Izrada perspektivnog pištolja kalibra 9h19 milimetara sa proširenim taktičkim mogućnostima', šifra 'Ris'“, saopšteno je iz koncerna.

  Državna komisija je preporučila da se pištolj primi u naoružanje. Komanda Rosgvardije visoko je ocenila novi pištolj.

  Kako je rekao zamenik direktora Rosgvardije Aleksej Bezubikov, „rad na temi modularnog pištolja 'Lebedev' počeo je 2017. godine, a testiranja su završena sa pozitivnim rezultatom“.

  Generalni direktor grupe kompanija „Kalašnjikov“ Dmitrij Tarasov je dodao da, iako je pištolj pravljen po tehničkom zadatku Rosgvardije, ipak se nadaju da će taj pištolj potencijalno biti interesantan i drugim bezbednosnim strukturama.

  Kako je saopšteno, pištolj „Ris“ je napravljen u standardnoj i specijalnoj verziji.

  Specijalna verzija je opremljena prigušivačem i dodatnom cevi sa mestom za njegovo instaliranje. Pištolj poseduje veliki potencijal za modernizaciju. Osim toga, na njemu se mogu instalirati različiti dodaci, na primer, šaržeri većeg kapaciteta.

  Ranije je generalni direktor kompanije "Kalašnjikov" Dmitrij Tarasov rekao da koncern očekuje da će sledeće godine država potpisati ugovor za prvu serijsku proizvodnju pištolja "Lebedev".

  Pročitajte još:

   

   

   

  Tagovi:
  Rosgvardija, pištolj, kalašnjikov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga