20:29 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  3330
  Pratite nas

  Zabrinutost Amerike zbog ruske pretnje u svemiru je neutemeljena, Rusija je mirna zemlja koja ceni saradnju sa Amerikancima u ovoj oblasti, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

  „Stvara se osećaj, da samo postojanje Rusije izaziva nemir kod nekih američkih generala. To su neosnovani strahovi. Rusija je mirna zemlja, zalaže se za saradnju. Mi cenimo rusko-američku saradnju u svemiru. Nadamo se da će se ona nastaviti i da neće postati žrtva različitih rusofobnih pojava“, izjavio je Peskov, komentarisao izjavu komandanta Svemirskih snaga SAD generala Džona Rejmonda u intervjuu za „Njujork tajms“, da Vašington brinu mogućnosti koje poseduju Rusija i Kina u svemiru.

  Američki general je, između ostalog, rekao: „Pretnja sa kojom se suočavamo danas je velika. Zamislite lasere koji mogu paralisati ili uništiti naše sisteme. I Kina i Rusija imaju nekoliko kopnenih laserskih sistema, različite moći. Obe zemlje imaju mogućnosti u orbiti, koje izazivaju zabrinutost. I sve te pretnje su tu sada, ne govorimo o budućnosti“.

  On je jedan ruski satelit uporedio sa matrjoškom (babuškom).

  „Znamo da je taj satelit napravljen za uništavanje američkih satelita na niskoj Zemljinoj orbiti“, primetio je komandant Svemirskih snaga SAD-a.

  Između ostalog, rekao je i da Kina ima satelit sa „robotizovanom rukom“.

  „Svemir je u srcu naše nacionalne odbrane. Protivnici shvataju tu važnost. Oni razvijaju svoje mogućnosti da nam uskrate pristup", dodao je Rejmond.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  svemirske snage, Amerika, Kina, Rusija, svemir
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga