08:43 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 281
  Pratite nas

  Uspeh Rusije u borbi sa pandemijom virusa korona i njegovih posledica otvoreno nervira rusofobne krugove na Zapadu, posebno lidere onih zemalja u kojima ne mogu da se izbore sa bolešću i vrate građanima normalan život, izjavio je član komiteta Državne dume za međunarodne poslove Sergej Železnjak.

  Železnjak je podsetio, da je Rusija demonstrirala veliki uspeh u borbi sa pandemijom u poređenju sa Sjedinjenim Američkim Državama. U Rusiji je širenje bolesti znatno manje, stopa smrtnosti je niska, vakcinacija je u toku, većina ograničenja je već ukinuta, a Rusi praktično žive normalno - rade, uče, odmaraju se.

  „Ove neosporne činjenice otvoreno nerviraju rusofobne krugove Zapada, posebno lidere onih zemalja u kojima ne mogu da se izbore sa bolešću i vrate građanima normalan život. Zapadni mediji su započeli informacionu kampanju, plasiraju lažne podatke da Rusija navodno širi lažne informacije o stranim vakcinama kako bi osvojila tržište. Ovakav napad na našu zemlju je očekivan, i dolazi u trenutku kada Rusija demonstrira još jednu pobedu, bilo da je reč o vojno-industrijskom kompleksu, poljoprivredi, tehnologijama, sportu ili borbi protiv virusa“, podvukao je član Državne dume.

  On je naveo da, za razliku od drugih, Rusija pre svega teži da prevaziđe opasnu bolest, osigura kolektivni imunitet nacije i sačuva zdravlje i život svojih građana.

  „Mi znamo da je eliminisanje bolesti moguće samo zajedničkim naporima zemalja. Zato smo spremni da sarađujemo na polju virusologije i farmaceutike. Odgovorne države, kojih je već više od 40, zabrinute za zdravlje svojih građana, pokazuju aktivno interesovanje za našu vakcinu. Međutim, u Sjedinjenim Američkim Državama su navikli da sve mere političkim ambicijama i korišću. Vašington je zaboravio kako izgleda pošteno takmičenje i ne može da prihvati činjenicu da naša zemlja ponovo prednjači“, smatra Železnjak.

  On je obratio pažnju na činjenicu da su bilo kakvi pokušaji dominacije u svetu, koji su na uštrb života i zdravlja ljudi, neprihvatljivi.

  Ranije je visoki zvaničnik Kremlja izjavio, da Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici planiraju da pokrenu veliku informativnu kampanju protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

  On je istakao, da će napad biti organizovan preko Fondacije Džordža Soroša, Tomson Rojters fondacije i Bi-Bi-Sija. Ciljne grupe će biti države u Evropi koje su registrovale rusku vakcinu: Mađarska, Slovačka, Srbija, Crna Gora, San Marino i Severna Makedonija.

  U okviru kampanje planirano je da se teze o „neefikasnosti i opasnosti vakcine“ potkrepljuju „insceniranjem masovnog umiranja ljudi nakon navodne upotrebe vakcine“.

  Pročitaj još:

   

  Tagovi:
  antiruska kampanja, kovid 19, Rusija, virus korona, Sputnjik Ve
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga