22:07 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11690
  Pratite nas

  Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) zauzima prvo mesto po kvalitetu među svim vakcinama koje su u svetu ušle u masovnu upotrebu, rekao je direktor Naučno-istraživačkog instituta „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

  „Među četiri-šest preparata (vakcina protiv virusa korona) u svetu koji su ušli u civilnu upotrebu, očigledno je da je ‘Sputnjik Ve’ po svojim kvalitetima na prvom mestu“, rekao je Gincburg u emisiji poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova.

  Dodao je i da rok delovanja ruske vakcine može da bude i više od dve godine.

  „Dužina delovanja vakcine će biti velika, mi se nadamo dve godine i više“, rekao je on.

  Takođe je istakao da je ruski preparat pokazao istu efikasnost kod pacijenata svih uzrasta.

  „U početku je bilo sumnji da će efikasnost biti manja kod starijih od 60 godina ali tako nešto nije registrovano“, rekao je on.

  On je prokomentarisao i informacije da se protiv ruskog preparata pripremaju provokacije.

  Kako kaže, ne bi ga čudilo da iza toga stoje specijalne službe.

  „Potpuno sam siguran da u moguće neprijateljske, i rekao bih nezakonite, akcije nije uključen niko iz naučne zajednice. Moguće da stoje specijalne službe drugih država, to me ne bi nimalo čudilo“, rekao je on.

  ​Podsetimo, nedavno je neimenovani visoki zvaničnik Kremlja rekao da Zapad priprema scenario informativnog napada na vakcinu „Sputnjik Ve“ tako što bi lažirao veliki broj smrtnih slučajeva novodno izazvanih njenom upotrebom.

  Gincburg je dodao i da je vakcina „Sputnjik lajt“ praktično spremna za primenu.

  Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

  Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

  Pogledajte i emisiju glavne urednice Sputnjika Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“ – Kako je ruska vakcina promenila svet:

   

   

  Tagovi:
  kvalitet, Sputnjik V, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga