02:32 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  13037
  Pratite nas

  Ruska kompanija za proizvodnju robota „Promobot“ otvara Odeljenje za istraživanje i razvoj, laboratoriju i kancelariju u Vladivostoku gde namerava da pravi hiperrealističnu veštačku kožu, saopštila je kompanija.

  „'Promobot' otvara razvojni centar i kancelariju u Vladivostoku. To je već druga kancelarija kompanije u Rusiji i četvrta u svetu. Dalekoistočno odeljenje je usredsređeno na proizvodnju čovekolikih robota 'Robo-C', stvaranje veštačke kože i 3D-modela androida za dalju proizvodnju robota“, precizirala je kompanija.

  Prema navodima kompanije, u novoj kancelariji, koju je, između ostalog, finansirao Dalekoistočni fond za visoke tehnologije (DFVT), radiće centar za 3D modelovanje humanoidnih robota i laboratorija za rad sa polimerima u kojoj će biti pravljena hiperrealistična veštačka koža. U okviru kancelarije će raditi i predstavništvo za rad sa azijsko-pacifičkim regionom.

  Eksperimentalni uzorci u laboratoriji za pravljenje veštačke kože u Vladivostoku
  © Sputnik / Vitaliy Ankov
  Eksperimentalni uzorci u laboratoriji za pravljenje veštačke kože u Vladivostoku
  „Sada je glavni zadatak našeg tima da humanoidne robote učinimo ne samo realističnim, već i atraktivnim, da unesemo estetiku u taj pravac. U Vladivostoku imamo sve uslove za to i uveren sam da ćemo u bliskoj budućnosti napraviti kvalitativni skok u industriji“, izjavio je direktor dalekoistočnog odeljenja, skulptor i dizajner Petar Čegodajev.

  S druge strane, kancelarija u Permu, u kojem je 2015. godine i osnovana kompanija „Promobot“, nastaviće sa pravljenjem metalnog okvira za „Robo-C“, hardvera i softvera za upravljanje pokretnim delovima robota. Pored toga, u Permu je sačuvan celokupan razvoj uslužnih robota modela V4.

  Humanoidna glava robota kompanije „Promobot“
  © REUTERS / Yuri Maltsev
  Humanoidna glava robota kompanije „Promobot“

  Kompanija „Promobot“ je najveći proizvođač autonomnih uslužnih robota u Rusiji, Severnoj i Istočnoj Evropi. „Promoboti“ se koriste kao administratori, promoteri, konsultanti, vodiči i portiri koji zamenjuju zaposlene ili im pomažu.

  Centar za modelovanje čovekolikih robota u Vladivostoku
  © REUTERS / Yuri Maltsev
  Centar za modelovanje čovekolikih robota u Vladivostoku

  Roboti već rade u Muzeju savremene istorije Rusije, „Sberbanci“, aerodromu Baltimor-Vašington, „Dubai molu“ i drugim mestima. Svi proizvodi kompanije se prave u Rusiji.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  roboti, koža, veštačko, Rusija, atraktivnost, cilj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga