20:25 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11503
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je obnova Rusije kao jedinstvene centralizovane države ključna prekretnica poslednje dve decenije. On je nazvao ulazak Krima u sastav Rusije istorijskim događajem koji pokazuje jačanje države iznutra.

  „Glavna prekretnica je okupljanje, obnova Rusije kao jedinstvene, centralizovane države“, rekao je predsednik televiziji „Rusija 1“.

  „Na žalost, mi smo krajem devedesetih godina došli do veoma opasne crte iza koje nas je svašta moglo čekati. Međutim, mi smo zahvaljujući strpljenju, hrabrosti našeg naroda – govorim bez bilo kakvog preuveličavanja – upravo zahvaljujući ogromnom strpljenju, napornom radu i hrabrosti našeg naroda, običnih momaka, običnih vojnika koji su se suočavali sa velikom terorističkom pretnjom, uključujući na Severnom Kavkazu, uspeli da prevaziđemo te poteškoće, zadržimo, obnovimo državu, a zatim obnovimo i njenu ekonomiju“, naglasio je Putin.

  Po njegovom mišljenju, ekonomski pokazatelji pre dvadeset godina se kardinalno razlikuju od današnjih.

  „A to je možda i najvažnije stvar koja je bila urađena, uzimam u obzir i socijalnu sferu i prihode i blagostanje građana“, smatra šef države.

  „Što se tiče povratka Krima i Sevastopolja, kako sam u svoje vreme govorio u "rodnu luku", to je, naravno, veoma značajan događaj. Istorijski, bez svakog preuveličavanja. To je rezultat jačanja naše države iznutra“, uveren je Putin.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Krim, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga