11:15 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11310
  Pratite nas

  Moskva se zalaže za formiranje maksimalno široke koalicije država koje se protive uvođenju jednostarnih sankcija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu kineskim medijima.

  „Venecuela je u UN predložila da se formira koalicija protiv jednostranih prinudnih mera. U organizaciji postoji specijalni predstavnik, specijalnih izvestilac za pitanja prevazilaženja jednostranih sankcija. Izvestilac izlazi sa veoma uravnoteženim, objektivnim ocenama“, rekao je Lavrov.

  On je izrazio uverenost da svaka inicijativa koja ima za cilj uklanjanje iz međunarodnog života ovog nelegitimnog instrumenta, kao što su jednostrane sankcije, „zaslužuje svaku podršku“.

  „Ovakve vrste inicijativa treba podsticati. Potrebno je formirati maksimalno široku koaliciju država koje će se principijelno boriti protiv ove nezakonite prakse“, naglasio je ministar.

  On je naglasio da SAD i jedan broj njihovih saveznika nastoje da nametnu svoju volju i zahteve, pokušavaju da ometu tendenciju stvaranja multipolarnog i demokratskog sveta.

  „Rusija smatra da naš dijalog sa Kinom, koji se odvija uz poverenje i međusobno poštovanje, treba da bude primer za druge države, uključujući one koji pokušavaju da sa Rusijom i Kinom grade odnose na nešto drugačijim, neravnopravnim principima. To je nedopustivo i za nas i za naše kineske prijatelje“, naglasio je Lavrov.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  sankcije, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga