04:43 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 730
  Pratite nas

  Jedinice vazdušno-desantnih snaga, marinci i specijalne snage vojske Rusije, počele su da dobijaju nove kompaktne obroke koji omogućavaju brzu obnovu energije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

  „Manji obroci predstavljaju novinu. Snabdevanje vojske je počelo u martu ove godine“, navedeno je u saopštenju.

  Plan je da se novim obrocima obezbede vazdušno-desantne jedinice, kao i jedinice za posebne namene, marinci i drugi delovi vojske kojima pri izvršavanju zadataka nije moguće obezbediti kuvane obroke, obaveštava Ministarstvo odbrane.

  Obroci su postali kompaktniji i lakši za trećinu.

  „U pogledu ergonomije, težina celokupnog obroka se smanjila za 450 grama, zadržala je optimalni sadržaj kalorija, a 450 grama čini 27 procenata težine postojećih obroka hrane“, navedeno je u saopštenju.

  U izveštaju se navodi da „u novim 'specijalnim obrocima' postoji veliki broj proizvoda, koji sadrže ugljene hidrate. Oni omogućavaju brzo zasićenje i povratak energije, što je veoma važno u uslovima intenzivne borbene obuke“.

  Novi obroci se razliku od ranijeg asortimana mesa i konzervirane hrane od mesa i mesnih prerađevina.

  U obrocima je sada: dinstano meso živine, pikantna orijentalna džigerica, meso živine sa krompirom i povrćem, pilav sa govedinom, testenina, heljda sa džigericom. Povećana je količina voća, dodat je namaz od čokolade i oraha, kalorične pločice od sušenog voća, kao i mlečni napitak u prahu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, ruska vojska, specijalci, ruski specijalci
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga