16:02 10 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2140
  Pratite nas

  Uprava Federalne kazneno-popravne službe (FSIN) za Vladimirsku oblast saopštila je da ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u zatvoru dobija svu neophodnu medicinsku pomoć.

  „Osuđenom Navaljnom se pruža sva neophodna medicinska pomoć u skladu sa njegovim trenutnim medicinskim indikacijama“, navodi se u saopštenju.

  Takođe se dodaje da se uslovi boravka u zatvoru, organizovanje nadzora nad zatvorenicima, uključujući i Navaljnog, sprovode u skladu sa zakonom i primenjuju se na sve zatvorenike bez izuzetka.

  U saopštenju se ističe da čuvari u zatvoru strogo poštuju pravo svih zatvorenika na neprekidni osmočasovni san.

  Sastanci osuđenog sa advokatima omogućeni su u skladu sa zahtevima dela četiri člana 89 Krivičnog zakona Rusije.

  Ranije je Navaljni, koji se nalazi u zatvoru u gradu Pokrov u Vladimirskoj oblasti, objavio štrajk glađu sa zahtevom „da se ispoštuje zakon i da se omogući poseta izabranog lekara“. Kako je saopštio, njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo. Ranije se žalio da mu čuvari ometaju san.

  Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora.

  Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

  Inače, Navaljni ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

  Pročitajte još:

   

   

   

   

   

   

  Tagovi:
  zatvor, Aleksej Navaljni
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga