02:45 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 491
  Pratite nas

  Ruski fond za direktne investicije  (RFPI) postigao je dogovor s kineskim partnerima o proizvodnji 100 miliona doza „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) vakcine, kao i o registraciji vakcine i primeni u toj zemlji.

  „RFPI i ‘TopRidž Farma’ (podružnica jedne od vodećih kompanija na farmaceutskom tržištu u Kini) saopštavaju da je postignut dogovor o proizvodnji više od 100 miliona doza ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’ u Kini“, navodi se u saopštenju.

  Kineska kompanija će imati pravo da distribuira vakcinu na teritoriji Kine, Hongkonga, Makaa i na Tajvanu nakon što odobrenje daju regulatori.

  Podsetimo, krajem marta RFPI je već postigao dogovor sa drugom kineskom kompanijom, biotehnološkom kompanijom iz Šenžena „Juansing“ o proizvodnji 60 miliona doza vakcine. Početak komercijalne proizvodnje planiran je za maj.

  Kina je, prema rečima generalnog direktora RFPI Kirila Dmitrijeva, jedan od najvećih habova za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“ i Fond je spreman da proširuje partnerstva sa proizvođačima u toj zemlji kako bi se zadovoljila potražnja za ruskom vakcinom koja je u porastu.

  Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 58 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,5 milijardi ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  proizvodnja, Sputnjik Ve, Rusija, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga