14:03 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 606
  Pratite nas

  Ruska Federalna služba bezbednosti privela je u Barnaulu pristalicu ukrajinske nacionalističke organizacije koji je nameravao, po nalogu sponzora iz Ukrajine, da izvrši napad na džamiju.

  Reč je o organizaciji „Etničko nacionalno ujedinjenje“ (ENU) koja je formirana sa ciljem koordinacije nacionalista Ukrajine, Belorusije i Rusije u sprovođenju akcija protiv lica 'neslovenskog izgleda' i protiv organa vlasti.

  Kako se navodi u saopštenju FSB, privedeni u Barnaulu je državljanin Rusije, 2000. godište, koji je planirao akcije s ciljem zastrašivanja lokalnog stanovništva poreklom iz centralno-azijskog regiona, akcije usmerene na džamije, kao i organe vlasti.

  Tokom pretresa pronađena je bomba, instrukcije za pravljenje bombe, ekstremistička literatura, a u telefonu su otkrivene fotografije objekata meta potencijalnih napada.

  Privedeni je priznao krivicu. On je u februaru, nezadovoljan državnom politikom u sferi migracija, stupio u kontakt sa ENU, a u martu je dobio zadatak da odabere objekte za napad, a zatim da izazove požar ili da sprovede neke druge akcije u cilju zastrašivanja meštana.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  FSB, Ukrajina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga