15:51 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  22982
  Pratite nas

  Ruska vojska učestvuje u kontrolnoj proveri borbene gotovosti koju je najavio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Glavni zadatak manevara je uvežbavanje izviđačko-jurišnih akcija avijacije, artiljerije i raketnih snaga, prenosi televizija „Zvezda“.

  U Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“ ruski raketni sistemi PVO „Pancir S“ s lakoćom su uništili kopnene mete uslovnog protivnika iz protivavionskih topova kalibra 30 milimetara.

  U Voronješkoj oblasti na poligonu Pogonovo vezisti su marširali do mesta gde su formirali terenski komunikacioni centar. Uvežbavali su zaštitu konvoja, odbili su napade uslovnih diverzantsko-izviđačkih grupa i na kraju su rasporedili višenamenske mobilne komunikacione sisteme „Redus-2US“ i radio-relejne stanice.

  Borbena gotovost snaga proverava se širom Rusije – u Tverskoj, Novosibirskoj, Kemerovskoj, Voronješkoj, Astrahanskoj oblasti, Zabajkalskom kraju. U Burjatiji su u vežbe uključili i raketnu jedinicu sa sistemima „Iskander M“.

  Posebna pažnja posvećena je Istočnom vojnom okrugu, gde su u inspekciju otputovali načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i dva zamenika ministra odbrane Rusije. Oni su proverili infrastrukturne objekte vojske.

  Najudaljenija tačka gde se proverava borbena gotovost snaga trenutno je Čita, gde su nakon signala o stavljanju jedinice u punu borbenu gotovost vojnici brzo rasporedili glavna i rezervna komandna mesta u oblasti izvršavanja zadataka, za šta su imali svega nekoliko minuta.

  U Orenburgu su u toku najveće vojne vežbe u okviru provere borbene gotovosti ruske vojske. Na Tockom poligonu bazu uslovnog protivnika uništile su jedinice sa samohodnim haubicama „Msta-S“.

  Velika provera borbene gotovosti ruske vojske trajaće još nekoliko dana.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  provera borbene gotovosti, vojska, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga